Workshop: Schilderen met glas

Omschrijving

Creëer je eigen meesterwerk van glas met deze workshop ‘Schilderen met glas’ (drie bijeenkomsten).

We gaan aan de gang met het maken van een prachtig landschap, dat je ‘schildert’ met glas. De eerste bijeenkomst leer je glas snijden en maak je een ontwerp van een landschap aan de hand van een meegebrachte afbeelding of foto. Je begint met het opbouwen van je werkstuk met repen gekleurd glas.

De tweede bijeenkomst ga je verder met fijne glasfritten (stukjes glas) en glaspoeders in een droge techniek en breng je gradaties aan in de repen glas. Bij het werken met glaspoeders draag je een ffp2 masker. Na deze bijeenkomst gaat het werkstuk voor de eerste keer de glasoven in.

In de derde en laatste bijeenkomst kun je je werkstuk slijpen en voeg je accenten toe, zoals bijvoorbeeld een dier, een huis, enz. En voeg je ook diepte toe aan je werk met behulp van glasverf en transparant gekleurde glasfritten. Dan gaat je werk nogmaals de glasoven in.

Een week later kun je je glasschilderij ophalen in het atelier van Katinka Bosch. Resultaat: Een zelfgemaakt glasschilderij van 10 bij 20 cm in bullseye art glass of twee schilderijtjes van 10x10 cm in bullseye art glass.

Lesdata: donderdag 16, 23 en 30 mei 2024

Meer info: www.katinka-artglass.nl

 

Inschrijven

Deze activiteit is volgeboekt. Als u zich inschrijft wordt u op de wachtlijst geplaatst.
Online inschrijven is niet meer mogelijk.

Details

Van Do 16 Mei 2024
Tot Do 30 Mei 2024
Frequentie Elke week
Dag Donderdag
Tijd 19:00 - 21:30
Prijs € 85,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Cursusruimte
Type activiteit Kunst & Cultuur