Hilversum in Gesprek

Omschrijving

Journalist Cisca Dresselhuys in gesprek met Detlev van Heest

Schrijver en ex-parkeercontroleur Detlev van Heest (67) wordt dan geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys over zijn leven en werk, met name zijn recente boek ‘Parkeren in Hilversum ‘. Hij studeerde geschiedenis en werkte daarna als correspondent voor Trouw in Japan. Na een 15-jarig verblijf in het buitenland, naast Japan ook in Nieuw-Zeeland, kwam hij berooid terug in Nederland. Hij deed verschillende pogingen om aan het werk te komen, o.a.  een tijdje als leraar Duits in Purmerend, maar uiteindelijk vond hij zijn draai als parkeercontroleur, eerst in Hilversum, later in Noordwijk. In zijn recente boek beschrijft hij o.a. hoe het Gooise publiek altijd weer probeerde te ontsnappen aan de bekeuringen, die hij uitermate streng, je kunt wel zeggen meedogenloos uitdeelde.

Verder schrijft Van Heest in dit boek aangrijpend over de laatste maanden van zijn goede vriend, schrijver Han Voskuil. Het echtpaar Han en Lousje Voskuil had zich liefderijk ontfermd over Van Heest, toen die straatarm in Nederland terugkwam. Van Heest speelde later een belangrijke rol in de publicatie van de dagboeken van Voskuil.

Eerdere boeken van Detlev van Heest zijn ‘De verzopen katten en de Hollander’, ‘Pleun’ en ‘Het verdronken land’.

De bijeenkomst in de bibliotheek begint ’s avonds om half acht en duurt tot negen uur. Na het gesprek is er ruim gelegenheid om vragen te stellen aan de gast.

 

 

 

Inschrijven

Er zijn nog 38 plaatsen beschikbaar.

Details

Van Di 16 April 2024
Tot Di 16 April 2024
Frequentie Eenmalig
Dag Dinsdag
Tijd 19:30 - 21:30
Prijs € 10,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Theater
Type activiteit Ontmoeting & Debat