Hilversum in Gesprek met Imme Dros en Harrie Geelen

Omschrijving

 

Hilversum in Gesprek met Imme Dros en Harrie Geelen

Journalist Cisca Dresselhuys gaat in gesprek deze bekende en creatieve Hilversummers.

Imme Dros (1936)  is naast schrijver van jeugdliteratuur ook vertaalster, scenarist en librettist. In1971 debuteerde Imme Dros als schrijver met Het paard Rudolf. Haar man Harrie Geelen, met wie ze in Hilversum woont, illustreerde veel van haar boeken.
Kunt U Mij De Weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? verschijnt in 1975 . Het is een fotoboek dat ze samen met haar man maakte, naar de gelijknamige KRO-televisieserie. Een jaar later volgt deel 2.
Veel opzien baarden Imme's sprookjesbewerkingen en de vertaling en bewerkingen van Odyssee en Ilias van Homerus in de jaren 90.

Harrie Geelen ( 1939) Animator, dichter, illustrator, (dialoog)regisseur, (scenario)schrijver, stemacteur, tekenaar en vertaler. Harrie Geelen werd in 2014 benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Deze onderscheiding ontving hij in Hilversum uit handen van burgemeester Pieter Broertjes. Broertjes zei dat Geelens kinderseries kunnen worden gerekend tot Nederlands cultureel erfgoed en omschreef hem als iemand die op uitstekende wijze zijn werkzaamheden heeft verricht waarbij de Nederlandse samenleving in zeer belangrijke mate is gebaat.

 

Inschrijven

Er zijn nog 38 plaatsen beschikbaar.

Details

Van Di 21 Mei 2024
Tot Di 21 Mei 2024
Frequentie Eenmalig
Dag Dinsdag
Tijd 19:30 - 21:30
Prijs € 10,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Theater
Type activiteit Kunst & Cultuur