Workshop: Schilderen met glas

Inschrijven

Details

Van Do 6 April 2023
Tot Do 20 April 2023
Frequentie Elke week
Dag Donderdag
Tijd 19:00 - 21:30
Prijs €67,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Villa 1
Type activiteit

Omschrijving

Creëer je eigen meesterwerk van glas met deze workshop ‘Schilderen met glas’ (drie bijeenkomsten).

We gaan aan de gang met het maken van een prachtig landschap, dat je ‘schildert’ met glas. De eerste bijeenkomst leer je glas snijden en maak je een ontwerp van een landschap aan de hand van een meegebrachte afbeelding of foto. Je begint met het opbouwen van je werkstuk met repen gekleurd glas.

De tweede bijeenkomst ga je verder met fijne glasfritten (stukjes glas) en glaspoeders in een droge techniek en breng je gradaties aan in de repen glas. Bij het werken met glaspoeders draag je een ffp2 masker. Na deze bijeenkomst gaat het werkstuk voor de eerste keer de glasoven in.

In de derde en laatste bijeenkomst kun je je werkstuk slijpen en voeg je accenten toe, zoals bijvoorbeeld een dier, een huis, enz. En voeg je ook diepte toe aan je werk met behulp van glasverf en transparant gekleurde glasfritten. Dan gaat je werk nogmaals de glasoven in.

Een week later kun je je glasschilderij ophalen in het atelier van Katinka Bosch. Resultaat: Een zelfgemaakt glasschilderij van 10 bij 20 cm in bullseye art glass of twee schilderijtjes van 10x10 cm in bullseye art glass.

Lesdata: donderdag 6,13 en 20 april.

Meer info: www.katinka-artglass.nl INSCHRIJVEN Let op: je kunt hier niet inloggen met je bibliotheekaccount (voor lenen, verlengen, reserveren, enz.). Maak daarom een nieuw account aan voor ons klantenportaal. Wil je je aanmelden voor een activiteit kun je voorlopig maar 1 persoon aanmelden. Dus voor meerdere kaartjes moet je meerdere accounts aanmaken met ieder een eigen mailadres. Onze excuses voor het ongemak! NB Je krijgt na je aanmelding geen bevestigingsmail. Je kunt bij de activiteit(en) waarvoor je bent aangemeld, terugzien of je bent aangemeld. Dit is ook te zien in je account onder 'mijn inschrijvingen'.  Een toegangsbewijs printen is niet nodig.