College: Duurzaamheid in de filosofie, van Epicurus tot Nietzsche

Omschrijving

De traditionele filosofie, de filosofie waarin wordt lesgegeven op de universiteiten, is gebaseerd op de filosofie van Plato; een filosofie van de ideeën dus - die meer waar zouden zijn dan de werkelijkheid. Een filosofie van, voor en door professoren.

In dit college wordt eens een ander type filosofie onder de aandacht gebracht: filosofie als praktische manier om je leven vorm te geven; door je eigen visie op de werkelijkheid te ontwikkelen, met de (feitelijke) informatie die daarvoor nodig is. Omdat filosofie (letterlijk vertaald: liefde voor wijsheid) - leidt tot een visie op die werkelijkheid. En zo’n visie is niet alleen van professoren, maar van, voor en door iedereen - omdat iedereen het goede leven wil vormgeven in die werkelijkheid - op zijn eigen weg naar duurzame wijsheid.

In Bibliotheek Hilversum neemt essayist, adviseur duurzaamheid en docent Jasper Mekkes je aan de hand van de overeenkomsten tussen filosofie en het thema duurzaamheid mee op een hedonistische reis langs filosofen als Epicurus, Lucretius, Marcus Aurelius, Seneca, La Boétie, Proudhon, Thoreau, Nietzsche en Onfray. Filosofen die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: hun duurzame visie op de werkelijkheid.

Zie ook: www.mekkes.nl

INSCHRIJVEN
Let op: je kunt hier niet inloggen met je bibliotheekaccount (voor lenen, verlengen, reserveren, enz.).
Maak daarom een nieuw account aan voor ons klantenportaal. Wil je je aanmelden voor een activiteit kun je voorlopig maar 1 persoon aanmelden. Dus voor meerdere kaartjes moet je meerdere accounts aanmaken met ieder een eigen mailadres.
Onze excuses voor het ongemak!

NB Je krijgt na je aanmelding geen bevestigingsmail.
Je kunt bij de activiteit(en) waarvoor je bent aangemeld, terugzien of je bent aangemeld. Dit is ook te zien in je account onder 'mijn inschrijvingen'. 
Een toegangsbewijs printen is niet nodig.

 

Inschrijven

Er zijn nog 35 plaatsen beschikbaar.

Details

Van Do 25 Mei 2023
Tot Do 25 Mei 2023
Frequentie Eenmalig
Dag Donderdag
Tijd 19:30 - 21:00
Prijs € 0,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Theater
Type activiteit Kennis & Informatie