Lezing: `Kunst is vrouwelijk`

Inschrijven

Details

Van Do 20 April 2023
Tot Do 20 April 2023
Frequentie Eenmalig
Dag Donderdag
Tijd 19:30 - 21:00
Prijs €5,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Theater
Type activiteit Kennis & Informatie

Omschrijving

Lezing over het werk van moderne vrouwelijke kunstenaars, door Henk Roos.

De geschiedenis van de kunst wordt meestal verteld aan de hand van de grote meesters zoals Leonardo da Vinci, Rembrandt, Picasso, enz. Maar… het woord ‘kunst’ is vrouwelijk, en in de loop van de 20e eeuw hebben vrouwen steeds sterker hun stempel gedrukt op de beeldende kunst. Frida Kahlo, Yayoi Kusama, Niki de Saint Phalle, Marina Abramovic, enz. werden bekend bij het grote publiek.

In deze lezing zal het vooral gaan om eigentijdse kunst, van nog levende kunstenaars.

Typisch voor de kunst in onze tijd is het grote pluralisme: het is moeilijk om nog duidelijk afgebakende kunststromingen te onderscheiden, die zo karakteristiek waren voor de moderne kunst en eerdere periodes.

Een grote diversiteit aan media en materialen komt in deze lezing aan bod: een mix van installatie, performance en allerlei soorten mediakunst, fotografie, videokunst en digitale kunst.
De internationalisering heeft ertoe geleid dat ook niet-westerse kunst in Europa getoond en gewaardeerd wordt.

Henk Roos (1948) was na zijn studie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten meer dan veertig jaar tekenleraar aan het Comenius College in Hilversum. Hij publiceerde veelvuldig in vakbladen. Sinds een aantal jaren geeft hij lezingen over beeldende kunst en poëzie.

INSCHRIJVEN
Let op: je kunt hier niet inloggen met je bibliotheekaccount (voor lenen, verlengen, reserveren, enz.).
Maak daarom een nieuw account aan voor ons klantenportaal. Wil je je aanmelden voor een activiteit kun je voorlopig maar 1 persoon aanmelden. Dus voor meerdere kaartjes moet je meerdere accounts aanmaken met ieder een eigen mailadres.
Onze excuses voor het ongemak!

NB Je krijgt na je aanmelding geen bevestigingsmail.
Je kunt bij de activiteit(en) waarvoor je bent aangemeld, terugzien of je bent aangemeld. Dit is ook te zien in je account onder 'mijn inschrijvingen'. 
Een toegangsbewijs printen is niet nodig.