Lezing: Polderjapanner - over de verschillen en overeenkomsten tussen Japan en Nederland

Omschrijving

Polderjapanner is een aanstekelijk boek over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Japan.

Fumiko Miura verhuisde meer dan twintig jaar geleden van Japan naar Nederland. Er waren veel dingen waarover ze zich verbaasde toen ze hier pas woonde, vooral over het eten. Je kunt maar drie keer per dag genieten van een maaltijd, en dan kies je twee keer voor brood met kaas, vroeg ze zich vertwijfeld af.

Maar er is natuurlijk meer waar ze zich toe moest verhouden toen ze zich in Nederland vestigde, zoals het leren van de taal, de Nederlandse omgang met migranten en tal van clichés die in het westen over Japan de ronde doen. Van de polonaise tot de inburgeringscursus, van haar verslaving aan de onovertroffen patat van Bram Ladage tot de inburgering van sushi in Nederland, van deeltijdwerken tot het Japanse fenomeen karoshi (dood door overwerk).

Fumiko Miura (1972) werd geboren in Shinshiro in Japan en studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit. Ze woont sinds 2001 in Rotterdam, waar ze werkzaam is als leraar Japans. Polderjapanner is haar eerste boek.

Bij ons vertelt ze over de verschillen tussen Nederland en Japan en laat ze foto's zien en muziek horen.
Er is vervolgens volop gelegenheid tot vragen stellen. Boekhandel Libris Voorhoeve is aanwezig voor de boekenverkoop. Je kunt het boek ter plekke laten signeren.

INSCHRIJVEN
Let op: je kunt hier niet inloggen met je bibliotheekaccount (voor lenen, verlengen, reserveren, enz.).
Maak daarom een nieuw account aan voor ons klantenportaal. Wil je je aanmelden voor een activiteit kun je voorlopig maar 1 persoon aanmelden. Dus voor meerdere kaartjes moet je meerdere accounts aanmaken met ieder een eigen mailadres.
Onze excuses voor het ongemak!

NB Je krijgt na je aanmelding geen bevestigingsmail.
Je kunt bij de activiteit(en) waarvoor je bent aangemeld, terugzien of je bent aangemeld. Dit is ook te zien in je account onder 'mijn inschrijvingen'. 
Een toegangsbewijs printen is niet nodig.

Inschrijven

Er zijn nog 48 plaatsen beschikbaar.
Online inschrijven is niet meer mogelijk.

Details

Van Wo 5 April 2023
Tot Wo 5 April 2023
Frequentie Eenmalig
Dag Woensdag
Tijd 20:00 - 21:30
Prijs € 10,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Theater
Type activiteit Kennis & Informatie