Mijn 1000 soortentuin door bioloog Luc Hoogenstein

Omschrijving

Bruisende lezing van Luc Hoogenstein, bioloog, prijswinnend natuurfotograaf en schrijver van het boek 'Mijn 1000 soortentuin'.

In je tuin leven veel meer soorten dieren en planten dan je denkt.

Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waar te nemen.
Door de covid-epidemie was ook Luc gedwongen om thuis te werken. Verre van ideaal voor een ecoloog bij Natuurmonumenten! Om zijn natuurbehoefte toch te vervullen, ging hij in de pauzes van het werk maar op zoek naar beestjes en plantjes in zijn eigen habitat.
Deze zoektocht liep volledig uit de hand en overtrof zijn stoutste verwachting, zowel qua aantal soorten als qua bijzondere waarnemingen. Hij ontdekte in zijn klimop zelfs een nieuwe soort voor Nederland!

Hoeveel soorten het uiteindelijk geworden zijn? Dat zal Luc uit de doeken doen in een bevlogen lezing vol leuke verhalen en natuurfoto’s uit eigen Utrechtse tuin.

Luc Hoogensteinheeft gewerkt bij de Vogelbescherming en Natuurmonumenten en is momenteel werkzaam in de duurzame energiesector.

Zijn boek 'Mijn 1000 soortentuin' is een praktische handleiding over wat er nodig is om zo veel soorten in je eigen tuin te vinden. Er staan ook tips in hoe je planten, vogels, vlinders naar je tuin kunt lokken.

Inschrijven

Er zijn nog 45 plaatsen beschikbaar.

Details

Van Di 12 September 2023
Tot Di 12 September 2023
Frequentie Eenmalig
Dag Dinsdag
Tijd 19:30 - 21:00
Prijs € 5,00
Locatie Centrale Bibliotheek - Theater
Type activiteit Kennis & Informatie